Sebzelerin tamamını yıkadıktan sonra doğrayın. Düdüklü tencereye koyun. En üste kemiği koyduktan sonra 1 saat pişirin. Tencereyi soğutup kapağını açın ve çorbanın içinden kemiği alın. Sebzeleri süzün ve robottan geçirdikten sonra tekrar tencereye koyun. Pirinç ve yağı ilave ederek kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
* 1 adet pırasa
* 1 adet havuç
* 2 adet patates
* 3 yaprak pazı veya ıspanak
* 3 yaprak lahana
* 1 demet maydanoz
* 1 soğan
* 1 adet kereviz
* 1 su bardağı mercimek
* Tuz
* 1 parça kemik
* 2 kaşık yağ
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 defne yaprağı
* Yeterince su
Yayın tarihi: 26 Şubat 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/26/gny/haber,52B3283ADB5E4B029BEF96E26A6D783C.html
Tüm hakları saklıdır.