Ekmeği sıcak suyla ıslatın. Bulguru kısır yapar gibi sıcak suda ıslatın. Yarım saat bekletip, içine yumurta ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun. Macun kıvamına gelince soğanı ufak ufak doğrayıp, ateşte suyunu iyice çektirin. 2 çorba kaşığı margarin ilave edin ve soteleyin. Otları ince ince kıyıp bir kaşık yağla hiç suyu kalmayıncaya kadar kavurun ve ateşten alın. Isırgana cevizi, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi koyup harmanlayın. İyice soğutun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, içli köfte yapar gibi oyun. Hazırladığınız içten bir parça koyup, köfte şekli verin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
MALZEMELER 8 kişilik*
Yarım bayat ekmek
* Yarım kilo ince bulgur
* 2 yumurta
* Bir çay bardağı un
* Bir tatlı kaşığı biber salçası
* Tuz
* Kızartmak için sıvıyağ
İçi:
* 1 demet soğan
* 1 demet ısırgan
* 250 gr. kıyma
* 1 çay bardağı ceviz
* Yarım demet maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* Yenibahar
* İki çorba kaşığı margarin
Yayın tarihi: 20 Kasım 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/20/gny/haber,F01D185A547F473681E1B17E834F1DA4.html
Tüm hakları saklıdır.