kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Saray sarması

4yufka üst üste yağlanır. Önce 2 yufka büyük fırın tepsisine alınır. Dışarıda kalan kenarları üstlerine kapatılır. Tepsinin büyüklüğünde olacak şekilde 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca hemen üzerine soğuk tavuk suyunu gezdirin. İçine didikleyip, ceviz, tuz ve karabiberle harmanladığınız tavuk etlerini koyup sarın. Üzerine ceviz serpip, sıcak servis yapın. (Servis hemenyapılmalı ya da sarma servis zamanı ısıtılmalıdır)

MALZEMELER 10 kişilik
*
Yufka

* 250 gr. Margarin (Eritilmiş, soğutulmuş)

* 3 su bardağı tavuk suyu (Çok soğuk)

* 1 su bardağı ceviz (Dövülmüş)

* 1 adet tavuk göğsü (Haşlanmış)

* Tuz

* Karabiber