Ekmek içi ufalanır ve fırında 5 dakika kurutulur. Bir kapta 2 yumurta, şeker, kabartma tozu, kuş üzümü ve pekmez iyice karıştırılır. Eritilmiş margarin, tarçın ve zencefil; ekmek içleriyle karıştırılıp, kek kıvamında bir hamur yapılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına konur. Benmari usulü fırında pişirilir. Marmelatla süslenir.
MALZEMELER
* 1 tane ufalanmış bayat ekmek
* 1 su bardağı şeker
* 2 yumurta
* Yarım çay kaşığı tarçın
* Yarım çay kaşığı zencefil
* Kabartma tozu
* 1 çay bardağı kuş üzümü
* 1 su bardağı un
* 1 çay bardağı pekmez
* 125 gr margarin
* 1 çay kaşığı marmelat
Yayın tarihi: 18 Kasım 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/18/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.