Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Yıkadığınız pirinci 10 dakika kavurup, içine küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin. Ayrı bir tavada fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp pişmeye bırakın. Milföy hamurlarını bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Bir fırın kapına milföyleri yerleştirip içine pilavı dökün ve fırında pişirin.
MALZEMELER
* 1su bardağı pirinç n1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
* 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 3 yaprak milföy hamuru
* Sprey yağ
* Tuz, karabiber
Yayın tarihi: 18 Kasım 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/18/gny/haber,16E34147E93147EC8CF803227A0093FA.html
Tüm hakları saklıdır.