Yapılışı: Yumurta şeker ile birlikte koyu bir ayran kıvamına gelene kadar çırpılır. Un ilave edilir. Kabartma tozu, vanilya ve süt ile karıştırılmaya devam edilir. Yağlanmış bir fırın kabına dökülür önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca büyük bir kaba alınır. Üzerine 2.5 bardak soğuk süt dökülür ve sütü tamamen çekmesi beklenir. Üzeri krem şanti ile kaplanır. Üzerine çikolatalı sos dökülüp 4 saat buzdolabında bekletilip üzeri fındık fıstıkla süslenip servis yapılır.
MALZEMELER 8 kişilik
* 4 yumurta
* 3 kahve fincanı şeker
* 3 kahve fincanı un
* 3 çorba kaşığı süt
* Kabartma tozu
* Vanilya
* 2.5 bardak soğuk süt (üstü için)
* 1 paket krem şanti (1 su bardağı sütle çırpılmış)
* 1 kase çikolata sos
Süslemek İçin:
* Fındık, fıstık
* Hindistan cevizi
Yayın tarihi: 10 Kasım 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/10/gny/haber,E413C6ECD2F54C42835B9064FD28351F.html
Tüm hakları saklıdır.