kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

1 Milyon YTL'lik dolandırıcılık

Yeni Haber
Mali Şube ekipleri, piyasaya yaklaşık 1 milyon YTL değerinde, fiyat kupürleri kesilmiş ilaçları sürmeye çalışan 3 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, fiyat kupürleri kesilmiş bazı ilaçların piyasaya satılmaya çalışıldığı ihbarını alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, söz konusu kişilerle irtibata geçtiler.
Alıcı gibi davranan polislere ilaçları satmaya çalışan Murat K.G, Tuncay E. ve Ömer Ö, düzenlenen operasyonla gözaltına alındılar. Gözaltına alınan kişilerin Dikmen Öveçler'deki bir depoda sakladığı 70 farklı türde 2 bin 33 kutu ilaca ise el konuldu.

İlaçların, kupürleri kesilerek devletten parasının alındığı, ayrıca kupürleri kesilmiş ilaçların ikinci kez satılmaya çalışıldığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten emniyet yetkilileri, ilaçların üretildiği firma ve Türkiye'deki dağıtım şirketlerinin tespit edilmeye çalışıldığını, yeni gözaltılar olabileceğini kaydettiler.

Emniyette işlemlerin tamamlanmasının ardından zanlılar adliyeye sevk edildiler.

OPERASYON SIRASINDA BAŞKA SUÇLULULARI DA YAKALADILAR

Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kupürleri kesilmiş ilaçlarla ilgili operasyon yaptığı sırada deponun etrafında durumundan şüphelendikleri bazı kişileri olayla ilgili olabilecekleri şüphesiyle gözaltına aldılar. Üzerlerinden sahte atama evraklarının bulunduğu Yüksel B, Ahmet Y, Hikmet A. ve Suat Ö'nün, işe yerleştirme vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılar, haklarındaki yasal işlemlerin ardından serbest bırakıldılar.

BAKKALIN DİKKATİ KALPAZANLARI YAKALATTI

Siteler'de bir market sahibinin kendisine sahte 50 YTL verildiği ihbarı üzerine harekete geçen Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, söz konusu market sahibi ile temasa geçerek zanlıların kullandıkları aracın plakasını tespit ettiler. Araç plakasını sorgulayan ekipler, aracın Balgat'ta bir araba kiralama servisine kayıtlı olduğunu belirlediler.

Kiralama servisine giderek, oradaki yetkililerden aracı çeşitli bahaneler sürerek geri çağırmasını isteyen Mali Suçlar Büro Amirliği
ekipleri, araç içerisindeki 2 kişinin, market sahibinin tarif ettiği kişiler olduğunu tespit etti.

Daha sonra market sahibi tarafından da teşhis edilen Murat M. ve Coşkun Ç. gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 42 adet sahte 50 YTL, 1 adet sahte 100 YTL ve 1 adet sahte 100 ABD doları ele geçirildi.Emniyette ifadeleri alındıktan sonra Ankara Adliyesi'ne sevk edilen iki zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu.

AA