kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeşim Salkım ifade verdi

Yeni Haber
Şarkıcı Yeşim Salkım, hakkında manken Güzide Duran'a ilişkin bazı beyanlarında hakaret unsuru bulunduğu iddiasıyla açılan dava kapsamında ifade verdi.

İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı Aydın Kurban ile gelen Yeşim Salkım'ın, davasının görüldüğü İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde celse arasında ifadesi alındı.

Hakim Selahattin Çetin'in iddianamede yer alan ve söylediği iddia edilen sözleri okuyarak ne diyeceğini sorduğu Salkım, ''Bir kısmını söyledim, bazılarını ise söylemedim'' dedi.

Manken Güzide Duran'ın manken Deniz Akkaya ile yaptığı bir konuşmada, ''Sendeki boya posa bak, İlker İnanoğlu o kadında ne buldu?'' gibi bazı beyanlar geçtiğini belirten Salkım, bunun üzerine kendisinin de ''Devede de boy var ama önünü eşek çekiyor'' şeklindeki halk deyimini kullandığını ayrıca isim de vermediğini anlattı.

''Güzide, sinsi planlar yaptı fotoğrafları aldı'' şeklindeki sözlerin ise eski eşi İlker İnanoğlu'na ait olduğunu belirten Salkım, ''Güzide Duran evliliğimin başından beri benimle ilgili şeyler söylüyordu. Bunlar evliliğimi etkiliyordu. Sonuçta da evliğimi bitirdi. Bu nedenlerle hakkında bazı şeyler söyledim ama hakaret niteliğinde değildir'' diye konuştu.

Hakim Çetin'in, ''Kuaförde karşılaştığı Güzide Duran'ın İlker İnanoğlu ile birlikteyken başka biriyle buluşmak için kendisine yer sorduğunu, kendisinin de Anadolu yakasında balıkçıları söylediğini'' belirterek, ''kadın dediğin namuslu olmalı'' diye konuştuğunun iddia edildiğini hatırlatması üzerine Salkım, ''(Kadın dediğin namuslu olmalı) demedim. Geri kalanı kabul ediyorum'' dedi.

''İlker sayesinde Amerika'yı gördü'', ''Soyunarak dergiye kapak oldu'' gibi sözler söylemediğini ileri süren Salkım, bazı beyanlarından da daha sonra başka medya kuruluşları tarafından alıntılar yapılarak farklı anlamlar çıkarıldığını savundu.

Avukat Aydın Kurban da müvekkilinin İlker İnanoğlu ile evlenmesinin ardından ilk olarak Güzide Duran'ın konuştuğunu ve bu olayları başlattığını belirterek, bu nedenle Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Duran'ın Salkım hakkında konuşmaması amacıyla tedbir kararı aldıklarını söyledi.

Şarkıcı Yeşim Salkım'ın ifade vermesi üzerine, hakkındaki yakalama emrini kaldıran hakim, duruşmayı tanıkların dinlenmesi amacıyla erteledi.Yeşim Salkım adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Güzide Duran hakkında, internet sitelerinde ve gazetelerde çeşitli açıklamalarının yer aldığı anlatılan Yeşim Salkım'ın, bazı beyanlarında ''hakaret unsuru'' bulunduğu ifade edilerek, Salkım'ın 3 ay ile 2,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

AA