Tencereye yağı koyun ve ısıtın. Soğanı ilave edin ve soteleyin. Havuç ve ıspanağı ekleyin ve 1-2 dakika çevirip su koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu biraz su ile çırpın. Çorbadan bir kepçe koyup, ılıtın. Yavaş yavaş tencereye aktarın, 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 6 su bardağı et suyu veya piliç suyu
* 250 gr. ıspanak
* 1 havuç
* 2 çorba kaşığı un
* 1 yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet yemeklik doğranmış soğan
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* Tuz
* Kırmızı toz biber
Yayın tarihi: 23 Eylül 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/23/gny/haber,C3F1A4F1F77B435DB5300FC5FD74C682.html
Tüm hakları saklıdır.