kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Elmalı çörek

İçini hazırlamak için elmaları rendeleyip, ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra tarçını, cevizi, şekeri katın. Diğer tarafta pudra şekeri hariç diğer tüm malzemeleri bir hamur kabında karıştırarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane ile açın. Açtığınız parçaları sekize böldükten sonra iç koyup, sigara böreği gibi sarın ve tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin. Üstlerinin kızarmasını beklemeden fırından alın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 125 gr. margarin

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 çay bardağı yoğurt

* 1 su bardağı pudra şekeri

* 1 kabartma tozu

* Aldığı kadar un

İçi:
*
2 elma

* 2 yemek kaşığı ceviz

* 1 çay kaşığı tarçın

* 1 yemek kaşığı şeker