Mercimek köftesi Yağın yarısını ısıtıp, soğanları ekleyin, soğanlar sararıncaya ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Biber salçası, kimyon, pul kırmızıbiber, tuz ve suyu katın. Su kaynama noktasına gelince kırmızı mercimekleri ilave edin, bir kez karıştırın ve kısık ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kalan yağı, bulguru katıp bir iki kez karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Taze soğan, maydanoz ve tarhunu ekleyip iyice harmanlayın. Hazırladığınız harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.
MALZEMELER
* 350 gr. kırmızı mercimek
* 350 gr. köftelik bulgur
* 170 ml. zeytinyağı
* 2 adet soğan (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 1 lt. su
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı tarhun (ince kıyılmış)
Yayın tarihi: 19 Eylül 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/19/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.