Pirinci tuzlu bol kaynar suda en az 1 saat dinlendirin. Unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp süzün. Isıtılmış bir çorba kaşığı yağda etleri karıştırarak 10 dakika soteleyin. Kaynar suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 40-45 dakika pişirin, suyunu süzüp ayırın. Ayırdığınız suyu 600 ml'ye tamamlayıp sıcak tutun. Kalan yağı ısıtın, yeşil biberleri ilave edip, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Pirinci ekleyin, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Kavrulmuş pirinci güveç kabına alın, et suyu ve tuzu katın, bir kez karıştırın, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Domates ve etleri harmanlayın, pilavın üzerine yerleştirip, tuz ve karabiber serpin. Tekrar fırına yerleştirip 15-20 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* 3 su bardağı pirinç
* 1/2 kg. dana eti (kuşbaşı kesilmiş)
* 70 gr. tereyağı
* 3.5 su bardağı su (kaynar)
* 4 adet yeşil sivri biber
* 1 adet domates
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Yayın tarihi: 19 Eylül 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/19/gny/haber,F347ECCB4DD14374ABD1430DC6E70520.html
Tüm hakları saklıdır.