kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Şekerpare

Yumurta, margarin ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip, fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün.

MALZEMELER

*
2 adet yumurta

* 4 kahve fincanı erimiş margarin

* 4 kahve fincanı tozşeker

* 12 kahve fincanı un

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket vanilya

* 1 su bardağı fındık içi

Şerbet için:

*
3.5 su bardağı tozşeker

* 3.5 su bardağı su

* 1 çorba kaşığı limon suyu

* 1 paket vanilya