Yumurta, margarin ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip, fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün.
MALZEMELER
* 2 adet yumurta
* 4 kahve fincanı erimiş margarin
* 4 kahve fincanı tozşeker
* 12 kahve fincanı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı fındık içi
Şerbet için:
* 3.5 su bardağı tozşeker
* 3.5 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 paket vanilya
Yayın tarihi: 19 Eylül 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/19/gny/haber,871B80FEFC6C4960BCFD9B3BBDB1DA49.html
Tüm hakları saklıdır.