Yumurta ile şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Un, kabartma tozu, margarin, kakao, vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp, iyice karıştırın. Mini fırın tepsisine yağlı kağıt yayın ve hamuru dökün. Tepsiye eşit yayılmasına dikkat edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 25 dakika pişirin, soğutun. Üzerine krema sürün, yeşil fıstıkları yayın, rulo yapıp, servis tabağına yerleştirin. Margarin ve pudra şekerini krema haline gelinceye kadar çırpın. Çikolata, kakao, süt ve vanilyayı katıp, 2-3 dakika daha çırpın. Servis tabağına yerleştirdiğiniz rulonun her tarafını krema ile kaplayın. Üzerine çatal yardımıyla ağaç gövdesi şekli verin. Şekerleme ile süsleyin. Bir gece dolapta dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik * 5 adet yumurta
* 5 çorba kaşığı şeker (tepeleme)
* 5 çorba kaşığı un (tepeleme)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı margarin (eritilmiş)
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 100 gr. yeşil fıstık (kavrulmamış)
* Şekerleme (süslemek için)
Kreması:
* 125 gr. margarin (yumuşak)
* 5 çorba kaşığı pudra şekeri
* 125 gr. bitter çikolata (rendelenmiş)
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1/2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı vanilya
Yayın tarihi: 16 Eylül 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/16/gny/haber,F58DE22237464AF8AE17F9DD33F55468.html
Tüm hakları saklıdır.