Bu yıl ikincisi düzenlenen 'En Kral Meze Yarışması'nda en iyi meze olarak Arnavut dolması ve peynirli içli köfte seçildi.
Meze kültürüne yeni tatlar kazandırmak ve unutulmuş mezeleri de yeniden sevenleriyle buluşturmak amacıyla Efe Rakı'nın düzenlediği 'En Kral Meze Yarışması' sonuçlandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya 4 bin 72 meze tarifi gönderildi. Yarışma profesyoneller ve amatörler olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. Amatörler kategorisinde Ankaralı ev kadını Ercan Özcan, peynirli içli köfte tarifiyle birinci oldu. Ankaralı Celal Yılmaz Yurttaş'ın hazırladığı yumurtalı patates ezmesi ikinci olurken, yarışmaya Antalya'dan katılan Seval Aksoy'un hazırladığı avokado salatası üçüncülük ödülüne layık görüldü. Profesyoneller kategorisinde ise Metro Restoran'ın baş aşçısı Gülağmi Aslan, Arnavut dolması tarifiyle birinci oldu. Ankara'daki Balıkhan Restoran'ın aşçısı Kemal Akkaya hamsi kuşu mezesiyle ikinci olurken, Çırağan Palace'ın Hollandalı şefi Rudolf Van Nune'in hazırladığı ıstakoz pilakisi üçüncülük ödülünü aldı. Her iki kategoride de birincilere 10 bin YTL'lik para ödülünün yanı sıra altın meze tabağı hediye edildi. Meze yarışmasının önümüzdeki yıldan itibaren Ege'nin iki yakasını kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor.
Yayın tarihi: 15 Eylül 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/15/ct/haber,9BCACB1253414DBFA9E573907926438F.html
Tüm hakları saklıdır.