Isıtılmış yağa unu ilave edin, karıştırarak un sararıncaya kadar soteleyin. Ateşten indirin, karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş 200 ml. süt, piliç suyu, tuz ve karabiberi katın. Orta ateşte karıştırmaya devam ederek sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Et, bezelye, havuç ve fasulyeyi ilave edip, harmanlayın. Yağlanmış bir fırın kabına dökün, kaşığın tersiyle hafifçe düzeltin. Patates ve kalan sütü püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Peynir, sarmısak, tuz ve karabiber katıp, harmanlayın. Fırın kabındaki malzemenin üzerine yayın, kaşığın tersiyle hafif şekil vererek düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin, 5 dakika dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 paket hindi göğüs kuşbaşı (haşlanmış)
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 50 gr. un
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 300 ml. süt
* 100 ml. piliç suyu
* 400 gr. bezelye (haşlanmış)
* 2 adet orta boy havuç (küçük küp doğranmış, haşlanmış)
* 250 gr. taze fasulye (iri doğranmış, haşlanmış)
* 2 adet büyük boy patates (haşlanmış, küçük küp doğranmış)
* 2 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
Yayın tarihi: 14 Eylül 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/14/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.