Patatesleri haşlayın, sıcakken tereyağı, 1 adet yumurta sarısı, kabartma tozu ve hardalı ilave edin, ezerek iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu katıp, iyice yoğurun. Hamuru 3 parçaya ayırın. Her bir parçayı düz, unlu bir yüzeyde 30 cm. çapında açın ve su bardağı ağzı ile 5 cm. çapında yuvarlaklar kesin. Her bir yuvarlağın ortasına bir adet sosis koyup, iki kenarını üst üste kapatın. Kalan yumurta sarısını çırpıp, üzerlerine sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 15 adet* 1 paket kokteyl sosis
* 50 gr. tereyağı
* 250 gr. patates
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı hardal
* 2 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çorba kaşığı çörekotu
Yayın tarihi: 14 Eylül 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/14/gny/haber,0B0DDE2BEFE348C2A57C794746D062B9.html
Tüm hakları saklıdır.