kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Muzlu kek

15x25 cm. ebatlarında bir fırın kabını yağlayın. Küçük bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ilave edip, malzemeler iyice karışana kadar tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Kuru üzüm ve muzu katıp yedirin. Un, kabartma tozu ve sütü karışıma ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Kalıpta 5 dakika bekletip, soğuması için ızgara teline çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
3 su bardağı kekun

* 125 gr. tereyağı

* 1 su bardağı tozşeker

* 2 adet yumurta

* 1 su bardağı kuru üzüm

* 1,5 su bardağı muz (ezilmiş)

* 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

* 1 çorba kaşığı süt