kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
AHMET ÖRS

Meyve salatasına bir damla rom

Yemeklerde yüksek alkollü içkiler çok az miktarlarda kullanılmalı. Zira fazlası yemeğin tadını bozabiliyor. Bütün malzemelerde olduğu gibi, alkollü içkilerin de yemeğin genel lezzet çizgisine uygunluğu göz önünde bulundurulmalı. Örneğin portakal likörü asit karakterli mayhoş bir lezzet bırakıyor; badem likörü kuru ya da taze meyvelere yakışıyor. Çikolata ve kahve likörleri kahveli tatlılara iyi giderken, brendi ve şeri meyveli tatlılar için çok uygun. Yazın bir büyük kase meyve salatasına bir, iki çorba kaşığı rom ya da portakal likörü ilave ettiğinizde, ona sınıf atlatmış oluyorsunuz.