Yüksek alkollü içkilerden cin, tavuk yemeklerine; votka domates soslarına, rom çikolatalı tatlılara, viski ıstakozdan dana etine, hatta meyveli pastalara kadar birçok yemeğe yakışıyor. Ama bütün alkollü içkiler arasında, yemeğin içinde de yanında da en iyi tamamlayan, şarap. Şaraplarda 400 kadar aroma maddesi saptanmış. Teknoloji geliştikçe bu sayı da artıyor. Başka deyişle, şarap gerçek bir aroma hazinesi. Ondaki tat ve koku maddeleri uygun biçimde aktarıldığında, yiyecekler hiçbir baharatla sağlanamayacak zenginliğe kavuşuyor. Yiyeceklere önyargısız yaklaşan gurmeler de onların keyfine varıyor.
Yayın tarihi: 26 Ağustos 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/26/pz/haber,5CE8ACC2DEAA4CDBB49772A2B04DE7E9.html
Tüm hakları saklıdır.