Pişen yemeğe içki kattığınızda ne olur? Su 100, alkol ise 80 derecede buharlaşmaya başlar. Alkolü ne zaman eklediğinize ve tek başına mı, başka sıvılara ilave olarak mı ve hangi aşamada kattığınıza bağlı olarak, sosun içindeki alkol tümüyle uçabildiği gibi, önemli bir bölümü hâlâ içinde kalabilir. Alkollü içki, yemekle birlikte ne kadar uzun süre pişerse, içindeki alkol o denli azalır, yok olur. İçki buharlaştıkça geride alkol tadı ve kokusu değil, sadece içkinin içerdiği aromalar kalır. Örneğin; meyvemsi bir şarap yemeğe meyvemsi tatlar, tatlı bir şarap yiyeceğe daha yoğun bir tatlılık kazandırır.
Yayın tarihi: 26 Ağustos 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/26/pz/haber,1850385FEEA1497F8859F170E69F4FCE.html
Tüm hakları saklıdır.