Kerevizleri ayıklayın, ortadan ikiye kesin, limon sulu bol suda kullanıncaya kadar dinlendirin. Soğanı, iki çorba kaşığı ısıtılmış yağda, karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Mercimek, dereotu ve taze soğanı ilave edin, 1-2 kez karıştırıp, ateşten alın. Kerevizleri kalın dipli yayvan bir tencereye dizin, limon suyu, kalan yağ, tuz, şeker ve suyu ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatıp kerevizler hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, ateşten alın. Çorba kaşığının tersiyle ve hafifçe kerevizlerin ortasına bastırarak çukurlaştırın ve içine mercimekli karışımı paylaştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dereotu ve domates ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 4 adet kereviz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kuru soğan (piyaz doğranmış)
* 1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış, süzülmüş)
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet limonun suyu
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 2 adet kesme şeker
* 1 su bardağı su
* Dereotu (süslemek için)
* Domates (süslemek için)
Yayın tarihi: 14 Ağustos 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/14/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.