Kırmızı biberleri hafifçe haşlayın, kabuk ve çekirdeklerini çıkartıp, uzunlamasına ikiye kesin. Etlerin şişlerini çıkartın, üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin, 15 dakika pişirin ve iri doğrayın. Patates, maydanoz (süslemek için biraz ayırın), nane, karabiber ve sarmısağı iyice harmanlayın. Biberlerin geniş taraflarına 1'er tatlı kaşığı patatesli harçtan, üzerlerine de parça piliç etlerinden koyup, sarın. Birer lokmalık aralıklarla kürdanlayıp keskin bir bıçakla dilimleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve tuzu çırpıp, biberlerin üzerine gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişlik
* 1/2 kg. büyük boy etli kırmızı biber
* 300 gr. piliç şiş tava
* 1 adet patates (haşlanıp, ezilmiş)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1/2 demet nane (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı sirke Tuz (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 12 Ağustos 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/12/gny/haber,133E27538B414182A6194EA18CE3CD4F.html
Tüm hakları saklıdır.