kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bozbaş köfte

Kıyma, pirinç, yumurta beyazı, soğan rendesi, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp, iyice yoğurun. Mandalina büyüklüğünde köfteler yapın. Köftelerin ortasını parmağınızla oyun, içine bir adet erik koyup, köfteyi tekrar yuvarlayın. Kaynar suyun içine, zeytinyağı, havuç ve patatesleri koyup, hızlı ateşte 5 dakika pişirin. Hazırlanan köfteleri de katıp, 15 dakika daha pişirin. Un, yumurta sarısı, limon suyu ve sütü iyice çırpın. Yarım su bardağı yemeğin suyundan alıp yavaş yavaş ve karıştırarak yedirin. Hazırladığınız terbiyeyi yemeğe yavaş yavaş ve karıştırarak katın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Süslemek için ayırdığınız maydanozu serpip, servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 paket piliç kıyma

* 1 su bardağı pirinç

* 1 adet yumurta beyazı

* 1 adet soğan (iri rendelenmiş)

* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış)

* Tuz

* 1 tatlı kaşığı karabiber

* 1 kase kuru erik (ekşi ve çekirdekleri çıkarılmış)

* 5 su bardağı su (kaynar)

* 1 kahve fincanı zeytinyağı

* 1 adet havuç (halka doğranmış)

* 1 adet patates (kuşbaşı doğranmış)

* 1 çorba kaşığı un

* 1 adet yumurta sarısı

* 1 su bardağı süt n 1 adet limon suyu