kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kızarmış muz

Un, nişasta ve tuzu harmanlayın. Çatalla karıştırarak sırasıyla yumurta ve yavaş yavaş suyu katıp, bulamaç yapın. Muzları bulamaça batırıp, kızgın yağda üzerleri hafif sararıncaya kadar 4-5 dakika kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün. Üzerlerine bal gezdirip, susam serperek servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
4 adet muz (veya arzu ettiğiniz meyveler)

* 1 su bardağı un

* 1 çorba kaşığı nişasta

* Bir tutam tuz

* 2 adet yumurta

* 1 çay bardağı su

* 4 çorba kaşığı bal

* 1 çorba kaşığı susam