Un, nişasta ve tuzu harmanlayın. Çatalla karıştırarak sırasıyla yumurta ve yavaş yavaş suyu katıp, bulamaç yapın. Muzları bulamaça batırıp, kızgın yağda üzerleri hafif sararıncaya kadar 4-5 dakika kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün. Üzerlerine bal gezdirip, susam serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 4 adet muz (veya arzu ettiğiniz meyveler)
* 1 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* Bir tutam tuz
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı su
* 4 çorba kaşığı bal
* 1 çorba kaşığı susam
Yayın tarihi: 14 Ağustos 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/14/gny/haber,7705684C8A1F4538A2D1C4861C5196FE.html
Tüm hakları saklıdır.