Isıtılmış yağda sarmısak ve kıymayı, kıymayı hafif ezerek karıştırıp, 4-5 dakika soteleyin. Ayrı bir kapta balzamik sirkeyi karıştırarak salçaya katın ve sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Büyük bir kaseye alıp, üzeri kapalı olarak sıcak tutun. Pırasaları, tereyağında yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alın. Patatesleri yumuşayıncaya kadar pişirip süzün, çatalla püre kıvamına gelinceye kadar ezin. Peyniri katıp harmanlayın. Yağlanmış bir fırın kabının tabanına pırasaları yerleştirin. Üzerine balzamik sirkeli sosu sürüp, sırasıyla kıymalı karışım ve patates püresini yayın. Yumurta, krema ve sirkeyi mikserle hafifçe çırpın ve malzemenin üzerine gezdirip, dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 paket hindi kıyma
* 2 çorba kaşığı balzamik sirke
* 2 çorba kaşığı do mates salçası
* 1 çorba kaşığı tereyağı 500 gr. pırasa (15 cm. uzunluğunda kesilmiş)
* 1 kg. patates (iri doğranmış)
* 150 gr. cheddar peyniri (iri rendelenmiş)
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
Yayın tarihi: 12 Ağustos 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/12/gny/haber,7F03C0DBEEA142059F3D93CF53349F99.html
Tüm hakları saklıdır.