Şeker ile suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip, şerbeti soğumaya bırakın. Cevizi robottan iri olarak geçirip, şekerle karıştırın. Bir kabın içinde un, yumurta, kabartma tozu, sıvı yağ ve sütü yoğurup bir hamur hazırlayın. Hamuru unlu bir yüzeyde yoğurmaya devam edin. Daha sonra 8 eşit parçaya bölüp, içi nişastalı bir kabın içinde, üzerini bir mutfak bezi ile örterek 5-10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurları bu defa nişastalı bir yüzeyde yoğurup, 1 mm. kalınlığında açın. Açtığınız hamuru oklavaya sarıp, her iki yanından elinizle büzün ve büzdüğünüz hamuru bir kağıdın üzerine açarak yerleştirin. Hamurun üzerine cevizli karışımdan yaydıktan sonra kağıdın kenarını kaldırarak yuvarlayın, hamuru rulo yapın. Hazırlanan ruloları 4-5 cm. eninde verev olarak kesip, bir fırın kabına dizin. Üzerine çok az yağ sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti döktükten sonra en az 3 saat dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 100 gr. ceviz
* 1 su bardağı şeker
* 4 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 125 ml. süt
* Nişasta
Şerbeti:
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
Yayın tarihi: 10 Ağustos 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/10/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.