Suya tuzu katıp kaynamaya başlamadan, tencerenin dibindeki kabarcıklar büyümeye başlarken suya bir avuç mısır unu atıp, devamlı karıştırın. Topaklanmalar bitince, ikinci avucu atıp durmadan karıştırın. Mısır unu bitene kadar devam edin. Kısık ateşte karıştıra karıştıra 10 dakika kaynatın. 20-25 cm. çapında 2-3 cm. derinliği olan servis kabına boşaltın. Soğumadan şekeri üzerine serpin. Fıstığı tereyağı ile kavurun. Şeker eriyince tereyağını üzerine döküp, ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı mısır unu (kavrulmuş)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı toz şeker
* 100 gr. çamfıstığı
Yayın tarihi: 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/01/gny/haber,A85A4A01C25F417DA6733932C17ABD26.html
Tüm hakları saklıdır.