Etlerin her iki yüzüne karabiber serpin. Zeytinyağı ve 20 gr. tereyağını ısıtıp, etleri ilave edin. Hızlı ateşte her iki yüzlerini hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 3'er dakika pişirin. Üzerine kapak kapatın, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-9 dakika pişirip bir tabağa alın ve sıcak tutun. Aynı tavaya sarmısak ve kabakları koyun, orta ateşte kabaklar hafif yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Fesleğen, biberiye, hardal tohumu, vişne suyu ve kalan tereyağını katın. Kaynama noktasına kadar ısıtın. Kremayı ekleyip bir kez karıştırın. Etlerin üzerine hazırladığınız kabakları paylaştırıp, arzu ettiğiniz yeşilliklerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 4 adet bonfile
* 2 çorba kaşığı karabiber (dövülmüş)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 40 gr. tereyağı
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 adet küçük boy kabak (dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı fesleğen (taze)
* Bir tutam kuru biberiye
* 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
* 1 çorba kaşığı vişne suyu
* 2 çorba kaşığı krema
Yayın tarihi: 22 Temmuz 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/22/gny/haber,0DD9DBD611F34FBDB568BB44B2CFC0B2.html
Tüm hakları saklıdır.