kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Zennek

Gelincik, kızılbacak, ıspanak ya da pazı yaprağını yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Nemini almak için sıkarak bir kaba alın. Pirinci ve kırmızıbiberi karıştırın ve 3 parçaya bölün. Unun içine yumurtayı karıştırın. Suyu katıp hamuru toplayın. Üzerini kapatıp, bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru tekrar yoğurup 4'e bölün. Her parçayı nişastayla 40-45 cm. çapta açın. Fırın tepsisini bir su bardağı yağla yağlayın. Açılan yufkayı yağın üzerine yayın. Böldüğünüz otun bir bölümünü yufkanın üzerine serpiştirin. Açtığınız 2. yufkayı, otlu harcın üzerine yayın. Diğer harç ve yufkalar bitene kadar devam edin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında tepsiyi fırının tabanına koyarak yufka kızarıncaya kadar pişirin. Kenarsız bir tepsiye ters çevirin. Kalan zeytinyağıyla tepsiyi yağlayın ve böreğin kızarmamış tarafı alta gelecek şekilde tepsiye çevirip, fırına koyun. 2. yüzü de kızarınca istenilen büyüklükte kesip, sıcak veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
250 gr. gelincik

* 250 gr. kızılbacak

* 250 gr. ıspanak veya pazı yaprağı

* 1 çay bardağı pirinç (az haşlanmış)

* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

* 2 su bardağı un

* 1 adet yumurta

* 1/2 su bardağı su

* Nişasta (açmak için)

* 1.5 su bardağı zeytinyağı

* Tuz