kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Arabaşı çorbası

Etlere 2 litre su ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 20-25 dakika pişirin. Etleri delikli kepçeyle çıkarıp, suyunu ayırın. Deri ve kemikleri temizleyip, lokmalar halinde parçalayın. Piliç suyunu 2 litreye tamamlayıp, 200 ml'sini ayırın. Pırasa, kereviz, havuç ve pirinci ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Et ve tuz ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Undan 5 çorba kaşığı ayırın. Kalan una yavaşça ayırdığınız piliç suyunu, kalan suyu ve bir çay kaşığı tuzu ilave edin. Karıştırıp, koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğuk su ile ıslatılmış yayvan bir kaba döküp, katılaşıncaya kadar dinlendirin. Isıtılmış yağa kalan unu ekleyin. Hızlı hızlı karıştırarak, un sararıncaya kadar kavurun. Sebzeli et suyundan bir çorba kepçesi alıp, una ilave edin. Pul kırmızıbiber, salça, limon suyu ve tuz ilave edip, 1-2 dakika pişirin. Hazırladığınız salçalı karışımı, karıştırarak etli sebzelere katın. Katılaşan hamurdan çorba kaşığıyla lokmalar alıp, çorba malzemesine ilave edin. Karıştırıp ısıtın ve servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
1 tabak piliç göğüs

* 2,5 lt. su (kaynar)

* 1 adet küçük boy pırasa (ince kıyılmış)

* 1 adet küçük boy kereviz (küp doğranmış, yaprakları ayrılmış)

* 1 adet küçük boy havuç (küp doğranmış)

* 1 çorba kaşığı pirinç

* 1,5 su bardağı un

* 50 gr. tereyağı

* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

* 2 çorba kaşığı domates salçası

* 1,5 adet limonun suyu

* Tuz (arzu edilen miktarda)