Patateslere üzerine çıkıncaya kadar su ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Patatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp sarmısakları katın, patates ezici ile püre kıvamına gelinceye kadar ezin. Fasulye, peynir, adaçayı, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırın. Yapışmaz geniş bir tavada yağı ısıtın. Karışımı döküp, tavaya yayın ve üzerine bastırarak sıkılaştırın. Orta ateşte alt yüzü altın sarısı renk alıncaya kadar 7-8 dakika pişirin. Ters çevirin, diğer yüzünü de altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirip, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 500 gr. patates (iri doğranmış)
* 2-3 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 su bardağı kurufasulye (konserve veya haşlanmış)
* 100 gr. kars gravyer peyniri (rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı kuru adaçayı
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yayın tarihi: 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/23/gny/haber,D8391E01A09748738199016FEB702D4F.html
Tüm hakları saklıdır.