Tozşekeri 800 ml. suya katın ve hızlı ateşte, karıştırarak şeker eriyinceye kadar ısıtın. Ateşi kısın, şerbet hafif koyulaşıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp, ateşten alın ve soğutun. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Tereyağının yarısını, yumurta ve kalan suyu ilave edin. Dairesel hareketlerle una yedirip, unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar yoğurun. Üzerine mutfak havlusu örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif unlu düz bir yüzeyde çok ince (tül gibi) açın. Üzerine fırça ile kalan tereyağından sürün ve yarım ay olacak şekilde ikiye katlayın. Düz kenarına, iki ucundan 0.5 cm. içeriden başlamak üzere kaymak koyup, rulo şeklinde sarın. Hamur malzemesi bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Ruloları yağlanmış bir yağsız tavaya dıştan içe doğru sıralayın. Üzerine fırça ile yağ sürüp, kısık ateşte, hamurların alt yüzü sarı oluncaya kadar 15 dakika pişirin. Geniş bir tabak kapatıp ters çevirin ve hamuru tekrar tavaya kaydırın. İkinci yüzü de kızarıncaya kadar 15 dakika pişirip, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Hamur soğuyunca pudra şekeri serpin.
MALZEMELER 12 kişilik
* 2 su bardağı un (elenmiş)
* 7 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş, soğumuş)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 4.5 su bardağı su
* 500 gr. kaymak
* 700 gr. tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yayın tarihi: 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/28/gny/haber,8DFED3B0782F4A629DE36E4FF031C7B6.html
Tüm hakları saklıdır.