Isıtılmış tereyağına piliç suyunu, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler pişinceye kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Bezelyeyi ekleyip harmanlayın ve dinlendirin. Etlere karabiber serpin ve ısıtılmış yağda, her iki yüzleri altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 3'er dakika pişirin. Bir tabağa alıp sıcak tutun. Aynı tavaya soğan ve sarmısakları koyun. Orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Etleri soğanların üzerine yerleştirin. Piliç suyu ve limon suyunu gezdirip etler yumuşayıncaya kadar, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Krema ve yumurta sarısını çırparak karıştırın. Kısık ateşte sos hafif koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika pişirin. Kekik, biberiye, tarhun ve kereviz yaprağını harmanlayıp sosa katın. Etlerin üzerine sosu gezdirip, bezelyeli pilavla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 5 kişilik* 1 tabak hindi bonfile
* 2.5 su bardağı kepekli pirinç
* 1 lt. piliç suyu
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı bezelye
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet küçük soğan
* 2 diş sarmısak
* 1/2 su bardağı piliç suyu
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 su bardağı krema
* 1 adet yumurta sarısı
* 4 sap kekik
* 1 tatlı kaşığı biberiye
* 1 tatlı kaşığı tarhun
* 1 sap kereviz
* Tuz
Yayın tarihi: 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/18/gny/haber,68F5342EB6EE4512BA6D36969577F617.html
Tüm hakları saklıdır.