Somonun bir paketini 1 cm. eninde şeritler halinde kesin. Yumurta ve kremayı iyice çırpın, tuz ve karabiber katın. Tereyağını eritip, çırpılmış yumurtaları katın. Kısık ateşte, yavaş yavaş karıştırarak hafif katılaşıncaya kadar pişirin. Kesilmiş somon ve taze soğanın yarısını katın, karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha pişirin. Dilim somonları tabaklara paylaştırın. Üzerlerine somonlu yumurtayı yerleştirip, kalan taze soğanları serpin. Kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 2 paket füme somon
* 6 adet yumurta
* 6 çorba kaşığı krema
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı taze soğanın yeşil kısmı (ince doğranmış)
Yayın tarihi: 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/28/gny/haber,818DF058B17E4C83ABFC626DD819FA0D.html
Tüm hakları saklıdır.