kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Somonlu yumurta

Somonun bir paketini 1 cm. eninde şeritler halinde kesin. Yumurta ve kremayı iyice çırpın, tuz ve karabiber katın. Tereyağını eritip, çırpılmış yumurtaları katın. Kısık ateşte, yavaş yavaş karıştırarak hafif katılaşıncaya kadar pişirin. Kesilmiş somon ve taze soğanın yarısını katın, karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha pişirin. Dilim somonları tabaklara paylaştırın. Üzerlerine somonlu yumurtayı yerleştirip, kalan taze soğanları serpin. Kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
4 kişilik
*
2 paket füme somon

* 6 adet yumurta

* 6 çorba kaşığı krema

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 2 çorba kaşığı taze soğanın yeşil kısmı (ince doğranmış)