Kabak soslu tortelloni Isıtılmış yağda soğan ve sarmısağı karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2- 3 dakika soteleyin ve delikli kepçe ile süzerek alın. Tavadaki yağı tekrar ısıtıp kabakları, her 2 yüzü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Aynı tavaya pişmiş soğanları, piliç suyu ve muskatı katıp, bir kez karıştırın ve balkabağı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Kabakları püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, kremayı ilave edip, iyice karıştırın. Makarnayı tuzlu bol suda arzu ettiğiniz kıvamda pişirip süzün ve tabaklara paylaştırın. Üzerlerine balkabaklı sos gezdirin, çamfıstığı ve taze soğan serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 600 gr. balkabağı
* 1,5 su bardağı piliç suyu (kaynar)
* 1 çay kaşığı muskat
* 1 su bardağı krema (çırpılmış)
* 250 gr. tortelloni (peynirli-ıspanaklı)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı (hafif kavrulmuş)
* 2 çorba kaşığı taze soğanın yeşil kısmı
Bakarik Suya tuzu katıp, kaynamaya başlamadan tencerenin dibindeki kabarcıklar büyümeye başlarken bir avuç mısır unu atıp, devamlı karıştırın. Topaklanmalar bitince, ikinci avucu atıp devamlı karıştırın. Mısır unu bitene kadar devam edin. Kısık ateşte karıştıra karıştıra 10 dakika kaynatın. 20- 25 cm. çapında 2-3 cm. derinliği olan servis kabına boşaltın. Soğumadan şekeri üzerine serpin. Fıstığı tereyağı ile kavurun. Şeker eriyince tereyağını üzerine döküp, ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı mısır unu (kavrulmuş)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı tozşeker
* 100 gr. çamfıstığı
Otlu spagetti
Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Mercanköşk, maydanoz, balzamik sirke, kırmızı şarap, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelince ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket spagetti
* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk
* 2 çorba kaşığı maydanoz (yaprak)
* 2 çorba kaşığı balzamik sirke
* 2 çorba kaşığı kırmızı şarap
* 2 çorba kaşığı portakal suyu
* 3 diş sarmısak (ince halka kesilmiş)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz n Karabiber (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/25/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.