Lor peyniri, tarçın, muskat ve tozşekeri iyice karıştırıp, ekmek dilimlerinin üzerine sürün. İncir dilimlerini ekmeklerin üzerine paylaştırıp, esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda şekerler karamelize oluncaya kadar ısıtın ve ılık servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 6 adet iri incir (kalın dilimlenmiş)
* 250 gr. lor peyniri (taze, tuzsuz ve yağlı)
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1/4 çay kaşığı muskat
* 4 çorba kaşığı tozşeker
* 6 dilim ekmek
* 4 çorba kaşığı esmer tozşeker
Yayın tarihi: 13 Temmuz 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/13/gny/haber,D4BE1E17C11C4B9DBB175936B210EE4C.html
Tüm hakları saklıdır.