Taze soğanın yeşil kısımlarından bir çorba kaşığı ayırın. Kalan taze soğanları, ısıtılmış yağda ve orta ateşte, karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Brokolileri ekleyin, ara ara karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Yulaf ezmesini katın, karıştırarak 4 dakika daha pişirin. Süt, sebze suyu, tuz ve karabiberi katın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, kapağını kapatıp, 10 dakika daha pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırın. Kalan soğanları serpip, yoğurtla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 6 adet taze soğan (ince doğranmış)
* 600 gr. brokoli (çiçeklenmiş, gerekirse ikiye veya dörde kesilmiş)
* 1 çay bardağı yulaf ezmesi
* 3 su bardağı süt
* 2 su bardağı sebze suyu
* Tuz
* karabiber (arzu edilen miktarda)
* 4 çorba kaşığı yoğurt
Yayın tarihi: 24 Temmuz 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/24/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.