Kurufasulyeyi süzün, üzerine çıkıncaya kadar su koyun. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve kurufasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, süzün. Isıtılmış yağda sosis, soğan ve sarmısağı karıştırarak, sosisler hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tavadan alın. Aynı tavaya domates ve fasulyeleri koyun ve ısınıncaya kadar ara ara karıştırın. Fasulyeler ısınınca sosisli malzemeyi katın, iyice harmanlayın. Üzerine kekik serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 Kişilik
* 250 gr. kurufasulye (ıslatılmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 paket kokteyl sosis
* 2 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 2 diş sarmısak
* 500 gr. domates (karpuz dilimi doğranmış)
* 1 çorba kaşığı kekik (doğranmış)
Yayın tarihi: 24 Temmuz 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/24/gny/haber,5F48E4235FA146F49B03A32F6B09838D.html
Tüm hakları saklıdır.