Elmalı tartUn, tereyağı ve 2 çorba kaşığı tozşekeri, ince ekmek kırıntısı halinde oluncaya kadar robottan geçirin. Yavaş yavaş suyu ekleyip, malzemeler toplanıncaya kadar 12 dakika daha robotta karıştırın. Hamuru düz ve hafif unlanmış bir zemin üzerinde yaklaşık 32 cm. çapında açın. 30 cm. çapında ve yaklaşık 2 cm. derinliğinde yağlanmış bir tart kalıbına yerleştirip, kenarlarını düzeltin. Üzerine bir çorba kaşığı tozşekeri serpin. Elma dilimlerini hamurun ortasından başlayarak daire şeklinde dizip, üzerine kalan tozşekeri serpin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında elmaların üzeri hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırın çok sıcak gelirse ısıyı düşürün. Elmaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip, sıcak servis yapın.
Malzemeler 12 Kişilik
* 2.5 su bardağı un (elenmiş)
* 6 çorba kaşığı tereyağı (küçük küp doğranmış, soğutulmuş)
* 5 çorba kaşığı tozşeker
* 1/2 su bardağı su (soğuk)
* 3 adet büyük boy elma (ince yarım ay doğranmış)
* 1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Yayın tarihi: 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/11/gny/haber,C28A91873534473FA0CA5665CB84F4D5.html
Tüm hakları saklıdır.