kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ton balıklı kumpir

Patateslerin üzerine çatal batırarak birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin. Peyniri ufalayın. Ton balığı, kereviz sapı, taze soğan, tuz ve karabiberi katıp, iyice harmanlayın. Patatesleri tamamen kesmeden keskin bir bıçakla uzunlamasına kesin. Tatlı kaşığı yardımı ile orta kısımlarını boşaltın. Çıkardığınız içleri peynirli harca katıp, harmanlayın. Patateslere acisso sos damlatın. Peynirli harcı paylaştırıp servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
4 adet büyük boy patates

* 250 gr. otlu keçi peyniri

* 2 çorba kaşığı ton balığı (süzülmüş)

* 1 adet kereviz sapı

* 3 adet taze soğan (ince doğranmış)

* Tuz

* Karabiber (arzu edilen miktarda)

* Acisso sos (arzu edilen miktarda)