kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Polentalı güveç

Malzemeler
*
1 büyük paket piliç drumstick
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet patlıcan
* 250 gr. arpacık soğan
* 2 adet orta boy domates
* 2.5 su bardağı piliç suyu
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 12 adet siyah zeytin
* 1 tatlı kaşığı taze kekik
* 1 çay bardağı mısır unu
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı parmesan peyniri
* 1 adet yumurta
* 5 sap maydanoz
* 50 gr. beyaz peynir
Isıtılmış bir çorba kaşığı yağda etleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirip, bir fırın kabına yerleştirin. Aynı tavaya kalan yağı koyup, ısıtın. Patlıcan, soğan ve domatesleri karıştırarak 5 dakika pişirin. Patlıcanlı malzemeyi etlere ilave edin. Üzerine 80 ml. piliç suyu ve sirkeyi gezdirip, zeytin ve kekikleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalan piliç suyunu derin bir kapta ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Mısır ununu yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ateşten indirip, tereyağı, parmesan peyniri, yumurta ve maydanozu katıp, karıştırın. Mısır unlu karışımı kaşık kaşık etli sebzenin üzerine koyup, beyaz peyniri serpin. Tekrar fırına yerleştirip, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirin.

Portakallı piliç çorbası
Malzemeler
*
1 küçük paket piliç göğüs kuşbaşı
* 5 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet orta boy soğan
* 2 adet orta boy havuç
* 2 sap kereviz
* 3 adet portakal
* 5 su bardağı piliç suyu
* Tuz
* Karabiber
* 1 çay bardağı krema
* Maydanoz yaprağı
* Portakal dilimi
Yağı ısıtıp soğan, havuç, kereviz ve etleri katın. Ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Beyaz kısımlarını almamaya dikkat ederek portakal kabuklarını incecik soyun. Portakalları sıkın. Portakal kabuklarını 3 dakika kaynatıp, süzün. Portakal suyu, portakal kabukları ve piliç suyunu etlere katın. Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, yaklaşık 50 dakika daha pişirin ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Soğuk çorbayı püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Tuz ve karabiberi katıp, kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynamamasına dikkat edip, kremayı karıştırarak katın. Maydanoz ve portakal dilimleriyle süsleyin.

Ballı incir
Malzemeler
*
100 gr. badem
* 12 adet taze incir
* 2.5 su bardağı su
* 1su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı bal
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 adet kabuk tarçın
* 250 gr. yoğurt
Bademleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın rengi olana kadar, 5 dakika kavurun. İncirlerin saplarını ayırıp, tepelerine 5 mm. derinliğinde çapraz çizikler yapın. Her bir incirin içine 1 adet badem koyun. Kalan bademleri iri kırıklar halinde kıyın. Bir kaba suyu koyup şeker katın. Orta ateşte karıştırarak şekeri eritip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Bal, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve tarçın kabuğunu katıp, karıştırın. İncirleri ekleyip, orta ateşte 30 dakika pişirin. İncirleri servis tabağına alın. Kaptaki suyu hızlı ateşte 20 dakika kaynatın. Tarçın kabuğunu çıkartıp ılıtın. Ilık şurubu incirlerin üzerine gezdirin. Kıydığınız bademlerle süsleyip, yoğurtla servis yapın.