Soğan tozu, pul kırmızıbiber, toz kırmızıbiber ve tuzu harmanlayıp, etlerin üzerine serpin. Etleri ısıtılmış yağda ve hızlı ateşte karıştırarak 5 dakika soteleyip ateşi kısın ve 7-8 dakika daha etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyuncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Üzüm, kereviz ve soğanı harmanlayın. Üzerine portakal suyu ve sirkeyi gezdirip, mayonezi katın ve iyice karıştırın. Üzümlü karışımın üzerine etleri yerleştirin. Cevizleri serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 paket piliç göğüs kuşbaşı
* 1 tatlı kaşığı soğan tozu
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
* Tuz
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 250 gr. kırmızı üzüm
* 1 adet orta boy kereviz
* 1 adet orta boy kırmızı soğan
* 1 çorba kaşığı portakal suyu
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay bardağı light mayonez
* 150 gr. ceviz
Yayın tarihi: 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/18/gny/haber,25B5B6C0845642A0ACFF419CEC0195B8.html
Tüm hakları saklıdır.