kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pirinçli patlıcan dolması

Domates, piliç suyu, sirke, tozşeker ve tuzu harmanlayın. Patlıcanların içini bir kaşık yardımıyla alın ve içlerini doğrayın. Patlıcanları bir fırın kabına yerleştirip, içlerine az miktarda tuz serpin. Soğan, sarı biber, sarmısak ve tuzu harmanlayın. Isıtılmış yağda, karıştırarak yaklaşık 3 dakika soteleyin. Patlıcan içleri, fesleğen ve sivribiberleri ekleyip, karıştırın. Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, kısık ateşte patlıcan içleri yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pirinç, peynir ve 1 çorba kaşığı maydanozu katıp, iyice karıştırın. Pirinçli harcı patlıcanlara paylaştırın ve üzerlerine hafifçe bastırarak sıkılaştırın. Üzerlerine domatesli karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kalan maydanozu serperek servis yapın.


MALZEMELER 4 kişilik
* 3 adet orta boy domates

* 1 su bardağı piliç suyu

* 1 tatlı kaşığı sirke

* 1 çay kaşığı tozşeker

* Tuz

* 6 adet orta boy patlıcan

* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

* 2 adet büyük boy soğan

* 2 adet büyük boy sarı dolmalık biber

* 2 diş sarmısak

* 2 çorba kaşığı fesleğen

* 1 adet sivribiber

* 1 su bardağı kepekli pirinç

* 250 gr. beyaz peynir

* 3 çorba kaşığı maydanoz