ZingilYumurta, maya, yoğurt ve ılık suyu iyice karıştırın, unu yavaş yavaş ve karıştırarak katın ve mayalanması için 15 dakika dinlendirin. Derin bir tavada yağı ısıtın, hamuru bir kez karıştırın, çay kaşığı ile hamurdan minik lokmalar alın ve kızgın yağa atıp kızartın. Kızaran lokmaları delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine çıkarıp, fazla yağını süzün. Tozşekeri suda eritin, kaynatıp şerbeti hazırlayın. Lokmaları ılık şerbetin içinde 5 dakika bekletip çıkardıktan sonra servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik * 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1.5 su bardağı su (ılık)
* 1.5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 lt. sıvıyağ (kızartmak için)
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı su
Yayın tarihi: 5 Temmuz 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/05/gny/haber,8FAFFB220FF746638783F147E2D5B583.html
Tüm hakları saklıdır.