Zeytinyağında soğanı yumuşatın, yeşil biberi ve biber salçasını katıp, kavurun. Bulguru akan suyun altında yıkayıp, domates ile beraber soğanlı harca katın. Su, kırmızıbiber ve yeşil otları ilave edip, karıştırın. Pişirmeden ateşten alıp, demlenmeye bırakın. Karalahana yapraklarının saplarını kesin. Kalın damarlı kısımları varsa bölerek çıkartın. Kaynayan bol suya atıp, yumuşayana kadar haşlayın, soğuk sudan geçirin. Lahanaları el büyüklüğünde parçalara ayırın. Demlenen bulgurlu harçtan 1 tatlı kaşığı koyup, ufacık dolmalar sarın. İsterseniz yoğurt ile yemekte veya yemek öncesi servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER 6 kişilik * 1/2 su bardağı ince bulgur
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (ince çintilmiş)
* 2 adet yeşil biber (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 adet büyük boy domates (küp doğranmış)
* 1/4 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1/2 demet nane (ince kıyılmış)
* 2-3 demet karalahana veya asma yaprağı
Yayın tarihi: 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/04/gny/haber,F831C12A7D944D4A96EE46CF367121C8.html
Tüm hakları saklıdır.