kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Havuçlu yeşil mercimek çorbası

Isıtılmış 125 ml. sebze suyuna soğan, sarmısakların yarısı ve bir çorba kaşığı kimyonu karıştırın ve soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Havuç ve kerevizi katıp karıştırın ve 5 dakika pişirin. Kalan sebze suyu ve suyu katıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, üzeri açık olarak havuçlar yumuşayana kadar 20 dakika pişirin. Püre kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Yeşil mercimekleri katın. Kısık ateşte ve üzeri açık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Ekmekleri fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırının ızgara konumunda, altın sarısı renk alana kadar kızartın. Parmesan peyniri, kimyon ve maydanozu harmanlayıp, ekmeklerin üzerine paylaştırın. Fırına yerleştirip altın sarısı renk alıp, peynirler eriyene kadar ısıtın. Çorbayı kaynama noktasına kadar ısıtın. Kremayı ilave edip, hafifçe karıştırın ve ekmeklerle birlikte servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 6 su bardağı et suyu

* 300 gr. soğan (ince doğranmış)

* 4 diş sarmısak (dövülmüş)

* 1.5 çorba kaşığı kimyon (tane)

* 1 kg. havuç (iri doğranmış)

* 2 su bardağı su

* 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış, süzülmüş)

* 8 dilim ekmek

* 25 gr. parmesan peyniri (ince rendelenmiş)

* 2 çorba kaşığı maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)

* 1 su bardağı krema