Etlere kimyon, kakule, tarçın, tuz, zencefil, sarmısak, yenibahar, karabiber ve suyu katıp, etler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Pütürsüz bir kıvama gelene kadar robottan geçirin. Yoğurdu katıp, iyice karıştırın. Sivribiber, soğan ve maydanozu ekmek kırıntısı gibi olana kadar robottan geçirip, etli karışıma karıştırarak iyice yedirin. Yumurtayı ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alıp, elinizle yassı köfteler hazırlayın. Kızgın yağda her iki yüzlerini kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Pilav, makarna veya sotelenmiş sebzeyle servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
*1 kg. piliç kıyma
* 1 çay kaşığı kimyon
* 4 adet kakule
* 1 çay kaşığı tarçın
* Tuz
* 1 çay kaşığı zencefil
* 1 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1.5 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 2 adet yeşil sivribiber
* 1 adet küçük boy soğann 5 sap maydanoz
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı sıvıyağ
Yayın tarihi: 10 Temmuz 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/10/gny/haber,A5D08D887F1B4F12ACC5BF46824C02A7.html
Tüm hakları saklıdır.