Un ve 100 gr. pudra şekerini karıştırın. Tereyağı ve 125 gr. lor peyniri katıp, ekmek kırıntısı haline gelene kadar robottan geçirin. Yumurtayı katıp, hamur toplanana kadar karıştırın. Streçe sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru iki streç arasında 25x40 cm. ebatlarında açın. Fındık ezmesi, kalan lor peyniri, kalan pudra şekerinin yarısı ve suyu mikserle karıştırıp, hamurun üzerine yayın. Hamuru kısa kenarından orta noktasına kadar rulo şeklinde sarın. Diğer kısa kenarını da aynı şekilde rulo yapıp ortada birleştirin. Yarım cm. kalınlığında kesip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin.
MALZEMELER 50 adet
* 300 gr. un (elenmiş)
* 1.5 su bardağı pudra şekeri
* 60 gr. tereyağı
* 250 gr. lor peyniri (taze, tuzsuz)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 2 çorba kaşığı fındık ezmesi
* 1 çorba kaşığı su
Yayın tarihi: 10 Temmuz 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/10/gny/haber,A9CDF1E561DE4A78B84BD824E85CA71A.html
Tüm hakları saklıdır.