Soğanların birini rendeleyip, diğerini ince kıyın. Kıymaya, rendelenmiş soğan, bulgur, pul kırmızıbiberin yarısı, tuz ve karabiber katıp, iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak minik köfteler yapın. Isıtılmış yağda kıyılmış soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin, kalan pul kırmızıbiberi ve domates salçasını katıp, karıştırın. Suyu ilave edip, kaynama noktasına getirin. Köfteleri ve nar ekşisini katıp, karıştırın. Hafif ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik * 1/2 kg. kıyma (yağsız)
* 2 adet soğan
* 3 su bardağı bulgur (köftelik)
* 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
* 7 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 5 su bardağı su
* 200 ml. nar ekşisi
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 3 Temmuz 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/03/gny/haber,B9969CA36C5F4F5585848CEA5CB40C87.html
Tüm hakları saklıdır.